Ezoterikus adatbázis, ezoterikus kereső, ezoterikus névjegyzék, ezoterikus szolgáltatók, klubok, iskolák, szervezetek. Utoljára frissítve: 2005.11.07

   
 
Főoldal
Egyéni szolgáltatók
Klubok, iskolák
Cikkek, publikációk
Programok
Magunkról
Kapcsolat
Fórum
 
 
  Kröell-Dulay Emőke bemutatkozó oldala
Kategória: » 
Cím: 
Telefon: (20)388-3550
Fax: 
Web: 
E-Mail: » kdemoke@freemail.hu
GRAFOLÓGIA

Tapasztalatom szerint az emberek egy része hisz e tudományban, másik része elutasítja, a harmadik csoportba tartoznak a kétkedők, „tamáskodók”. Pedig nem „újszülött” tudomány a grafológia, foglalkoztak vele már a rómaiak és a kínaiak is. Legismertebb művelői a XVII. században, Olaszországban éltek.

Az írás agyunk munkája, melynek eredménye azonnal megjelenik a papíron. Külső körülmények változása éppúgy befolyásolják a betűírást, mint az akkori idegállapotunk, hangulatunk.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a grafológia nem jóslás, nem foglalkozik jövendöléssel, hanem az író (duktor) akkori pillanatnyi hangulatának és közérzetének papírra írt képét mutatja.

Valójában az írás és az írást kialakító tényezők közötti kapcsolat sokkal bonyolultabb. Az egyén írására kétségtelenül rányomják bélyegüket bizonyos jellemvonások (hanyagság, pontosság), de mindezeket erősen befolyásolja az egyén akkori hangulata és közérzete (izgatottság, levertség) és hatással van rá számos véletlen tényező.
A grafológusnak a következő információkra van szüksége az elemzéshez. Az író (duktor) neme, életkora, jobb vagy balkezes, másolt, diktált, vagy spontán szöveg került papírra. Formai megkötés nincs, segíti a munkánkat, ha A4-es lapra folyamatos írással, címmel, teljes aláírással és dátummal ellátott anyagot kapunk.
Felelősségteljes diszkréciót követelő munka a grafológusé. Az utóbbi években „slágerszakma” lett belőle. Különböző intézményekből a feladat ellátására alkalmatlan emberek kerülnek ki, akik a gyors meggazdagodás érdekében, reményében visszaélnek a hozzájuk fordulók tanácstalanságával, így sorsokat tesznek tönkre. Manapság rövid idő alatt és könnyen utána nézhet bárki, hogy az adott grafológus milyen szakmai háttérrel rendelkezik. Éljenek ezzel a lehetőséggel.

A grafológiát nem lehet tanulni. Isten adta képesség mellyel visszaélni nem szabad! Tudásunkat, szerzett ismereteinket, tapasztalatainkat meg kell osztanunk egymással. Éppen ezért a jó szakember megtalálja azokat a fórumokat és kollégákat, akik mentesek a szakmai féltékenységtől. Alázattal dolgoznak, segítséget adnak. De miben is?
Tudunk segíteni úgy a közéletben, mint a magánéletben. Hasznos információkat kaphat az érdeklődő. Számtalan cég veszi hasznát a grafológus által készített elemzésnek, megkönnyítve ezzel a humánpolitikai emberek munkáját, hogy az adott feladatra az elvárásoknak legjobban megfelelő jelentkezőre rátaláljanak.

Munka után magánélet. Párkeresés, párkapcsolati problémák orvoslásában szintén tud az íráselemző segíteni, de a legfontosabb az önismeret. A különböző intézmények, iskolák szinte ontják magunkból az újabb és újabb grafológusokat, de az igazán profi szakember nem rövid ideig foglalkozik ezzel a különleges műfajjal. A nap 24 órájában műveli azt úgy, hogy szinte észrevétlenül segít másoknak és saját magának, hiszen a grafológus is ember.

Szakmai hovatartozásom:
  • Grafológusok és Írásszakértők Országos Szövetsége
  • Magyar Szakképzési Intézet
  • Magyar Írástanulmányi Társaság
  • Magyar Újságírók Országos Szövetsége
  • Grafológiabarátok Országos Egyesülete
2005. június

Kröell-Dulay Emőke
grafológus       
 

« vissza az előző oldalra